logo somoten

×

Oznámení

Fórum je ve stavu "pouze pro čtení"

bufet

  • MarieWoll@seznam.cz
  • Autor tématu
08. zář 2015 #136 od MarieWoll@seznam.cz
bufet vytvořil uživatel MarieWoll@seznam.cz
Dobrý den, vedu podvojné účetnictví tělovýchovné jednotě, která si zřídila bufet kde se prodávají alkoholické a nealkoholické nápoje a klobásy. Bufet je otevřen jen přes letní období. Živnostenský list i povolení na prodej alkoholu máme. Potřebovala bych poradit jak mám vést účetnictví tohoto bufetu. Zda musím vést skladové zásoby apod. Děkuji za odpověď.
Více
27. říj 2015 #251 od Petr Mach
Odpověděl Petr Mach pro téma bufet
Dobrý den,
nákup/prodej zboží můžete řešit dvěma způsoby. Metodou A, kdy sledujete jakýkoliv pohyb na skladě a medodu B, kdy veškeré nákup dáváte ihned do spotřeby.
V případě metody B na konci účetního období provedete inventuru skladu a aktuální stav zaúčtujete do spotřeby s minusem, tím docílíte skutečných nákladů v daném roce. Ve Vašem případě doporučuji tuto metodu B. Menší inventury doporučuji provádět vždy při změně směny.

Aktuality

Jmenuji se Petr Mach a se svou manželkou Jitkou zpracováváme účetnictví již od roku 2006. Staráme se o klienty především z Prahy, Středočeského kraje a Jižních Čech. V dnešním online světě ale není problém vést účetnictví komukoliv z České republiky. 

Účetnictví zpracováváme v programech Money S3 a Kastner Stereo. V případě zájmu je možné zřídit online přístup přímo do našeho účetního systému.

 

 

Somoten s.r.o.

Ing. Jitka Machová
Sídliště F. Hrubína 433
378 04 Chlum u Třeboně

Další údaje

IČO: 74245724
Telefon: +420 774 496 500
ucetnictvi@somoten.cz