- Příspěvky: 137
- Obdržená poděkování 0
bufet
- MarieWoll@seznam.cz
- Autor tématu
08. zář 2015 #136
od MarieWoll@seznam.cz
bufet vytvořil uživatel MarieWoll@seznam.cz
Dobrý den, vedu podvojné účetnictví tělovýchovné jednotě, která si zřídila bufet kde se prodávají alkoholické a nealkoholické nápoje a klobásy. Bufet je otevřen jen přes letní období. Živnostenský list i povolení na prodej alkoholu máme. Potřebovala bych poradit jak mám vést účetnictví tohoto bufetu. Zda musím vést skladové zásoby apod. Děkuji za odpověď.
- Petr Mach
- Offline
Méně
Více
27. říj 2015 #251
od Petr Mach
Odpověděl Petr Mach pro téma bufet
Dobrý den,
nákup/prodej zboží můžete řešit dvěma způsoby. Metodou A, kdy sledujete jakýkoliv pohyb na skladě a medodu B, kdy veškeré nákup dáváte ihned do spotřeby.
V případě metody B na konci účetního období provedete inventuru skladu a aktuální stav zaúčtujete do spotřeby s minusem, tím docílíte skutečných nákladů v daném roce. Ve Vašem případě doporučuji tuto metodu B. Menší inventury doporučuji provádět vždy při změně směny.
nákup/prodej zboží můžete řešit dvěma způsoby. Metodou A, kdy sledujete jakýkoliv pohyb na skladě a medodu B, kdy veškeré nákup dáváte ihned do spotřeby.
V případě metody B na konci účetního období provedete inventuru skladu a aktuální stav zaúčtujete do spotřeby s minusem, tím docílíte skutečných nákladů v daném roce. Ve Vašem případě doporučuji tuto metodu B. Menší inventury doporučuji provádět vždy při změně směny.